Känn dig trygg i din kropp – Övningar

Det finns så många, både tjejer och killar, som är missnöjda med sina kroppar. Att de inte duger som de är, jämför sig med andra osv. Många gånger har vi sociala medier och samhället vi lever idag att skylla på. Men samtidigt så måste vi försöka kämpa och bli så starta i oss själva att vi inte ska bry oss om vad samhället anser är rätt och fel när det kommer till utseendet. Men det är lättare sagt än gjort. Vi behöver lite hjälp på traven ibland och det är okej. Vi alla föds inte med en bra självkänsla och då måste man försöka på alla sätt att arbeta upp den. Självkänsla är något som vi alla behöver för att vi ska må så bra som möjligt (till en viss gräns förstås). Därför tänkte jag dela med mig av två övningar som ska hjälpa er till bättre självkänsla :)

Övning 1Låtsas att du en morgon vaknar upp med den perfekta kroppen. Den kropp du alltid önskat att du hade. Vad hade du gjort då? Sprungit till närmsta strand för att äntligen kunna visa upp dig i bikini, köpt den där snygga klänningen du velat ha hur länge som helst eller kanske lett in i kameran nu när du äntligen har dem där perfekta vita tänderna? Vad det än nu är du skulle gjort, vänta inte med att göra det, gör det NU! Gör alla dessa roliga saker som du annars skulle missa. Genom att göra dessa saker bevisar du för dig själv att du duger precis som du är. Vänta inte på saker och ting. Gör det bara och njut av vilken stark människa du är som vågar göra allt detta trots andras åsikter och att det kändes lite skrämmande i början. Det kommer kännas så bra efteråt.

Övning 2 Vad vill du att din kropp ska klara av? Vill du kunna springa ett helt varv i löparspåret, lära dig dansa, bli starkare, piggare osv? Fundera ut det noggrant och lägg fokus på det istället för att du ska få den där snygga kroppen och bli smalare. Ta fram ett anteckningsblock eller påbörja ett nytt dokument på datorn och skriv ner de egenskaper du skulle vilja att din kropp hade och sätt upp dessa som mål istället för en siffra på vågen eller platt mage. Fokusera på din hälsa. Vi får bara en kropp och den gäller det att vara rädd om.

DSC_2540

blogstats trackingpixel

13 reaktion på “Känn dig trygg i din kropp – Övningar

  1. Så bra tips! Jag har egentligen inte dåligt självförtroende när det kommer till min kropp och vad jag kan göra, men kan ändå erkänna att jag tänker ibland att jag gärna skulle vara lite smalare kring magen eller att jag vill orka springa längre på löpbandet och allt det. Men jag tror inte att det är något som jag inte gör som jag vill göra för att jag inte är nöjd med mig själv, och jag jobbar på att få upp konditionen. Så man kan nog säga att jag lever efter detta ändå. :)

  2. Så sant som du säger! Jätte bra skrivet och hoppas att folk tar åt sig. Hade jag haft dessa problem hade jag definitivt tagit åt mig allting som en svamp! :)

    Sv; ja, den chokladen är super god! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>