Våga gå din egen väg!

Detta budskap jag ska försöka få fram genom detta inlägg är något som är egentligen är något så simpelt men ändå är det något av det svåraste vi människor kan tänka oss. Gå våran egen väg och strunta i vad alla andra säger och vad som är rätt enligt samhället. Det du vill uppnå kanske krockar med vad människorna runt omkring dig tycker, normer eller kanske din uppfostran?

Många människor har ofta viljan och drömmarna men vågar inte riktigt ta det där steget för att det känns lite läskigt och man undrar ”Vad ska hon säga? ´” och ”Vad kommer han tycka?”. Men när ska vi egentligen inse att vad andra tycker inte spelar någon roll? Iallafall inte detta sammanhang. Vill du någonting och har en dröm så kämpa för att uppnå den. Det kommer komma en dag då det annars är för sent och hur mycket tror du inte att du kommer ångra dig då?

Att lära sig att inte bry sig om vad andra tycker och tänker om dig och dina val i livet är så viktigt. Vi måste våga gå våra egna vägar här i livet för att faktiskt komma någonstans. Detta kallas autonomi – självständighet att våga gå din egen väg vilket i grund och botten kräver att du vågar vara dig själv.
Det är bara du som faktiskt vet vad det är du vill. Ingen annan. Drömmer du om att bli skådespelerska och spela stora roller i kända filmer så kämpa för det. Om någon säger att du är helt knäpp och säger att det aldrig kommer ske så lägg det bakom dig. Du vet att du kan och det ska du bevisa. För ärligt talat, vad känns bättre än att bevisa någon annan att hon/han har fel? Och vem f*n är dem att komma och säga att du inte kan uppnå något du brinner för? Det bevisar bara att dem är osäkra på sig själva och kommer sannerligen inte uppnå särkilt mycket själva här i livet.

Våga tro på att just din dröm kan gå i uppfyllelse. För det kan den göra. Lika väl som Justin Bieber eller Rihanna klarade det, så kan väl du? Jag lovar dig dock, att från börjar var de var tvungna att gå emot strömmen och satsa på det dem älskade och det dem trodde på för att vara där dem är idag. De är lika mycket människor som oss och även de började en dag på ruta ett. Bestäm dig för att gå hela vägen utan att låta dig ge upp pga vad någon annan säger så kommer du komma riktigt långt. Och även om du inte kommer ända fram så har du iallafall blivit starkare som person och bär på en självkänsla bättre än nånsin.

Så för din egen skull, ge inte upp din drömmar. Strunta i vad folk runt omkring dig säger och försök istället hitta sätt att nå dina mål. Vad har du att förlora?

emma watson

 

blogstats trackingpixel

20 reaktion på “Våga gå din egen väg!

  1. Så otroligt bra inlägg! I love it! Och jag håller verkligen med dig! Detta är så viktigt! Man måste våga kämpa för sina drömmar och tro på att de kan slå in! <3

  2. Åh vad bra inlägg!

    förresten så har jag just nu en tävling på min blogg där man bland annat kan vinna solglasögon/vanliga glasögon med eller utan styrka. Kolla gärna in och var med om du känner för det, hade varit jättekul :)

  3. Ett väldigt bra inlägg! Bra att få fram viktiga budskap!

    Sv; tack ska du ha, det fick jag även om jag somnade på filmen haha :)
    Hoppas du också fick en bra kväll igår, trött eller pigg :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>