Morgonfunderare

IMG_6189(Excuse my messy bed hehe..)

Jag sitter här med en liten morgonfunderare och känner att jag är tvungen att dela med mig av den till er. Det handlar om egenskapen självsäkerhet. En helt fantastisk egenskap om ni frågar mig. Jag tror livet blir så mycket lättare och inte minst roligare om man bär runt på en bra självkänsla. I dagens samhälle krävs det nästan av dig att du ska ha det för att kunna ta dig framåt. Att tro på sig själv och att man kan åstadkomma saker och ting är viktigt. För vem ska tro på dig om inte du gör det? Ibland måste man sätta sig själv före andra och du behöver inte känna dig som en dålig människa om du prioriterar dig själv först i vissa lägen. Det är helt okej. Det visar bara vilken respekt du har till dig själv och vilken härlig självsäkerhet och självdiciplin du bär på.

I vissas ögon kan självsäkerhet ses som något negativt och folk kan bli irriterade när folk tar för mycket plats. Ibland anses det även vara lite tabu att tycka om sig själv. Något som jag inte riktigt kan förstå. Självklart ska man inte gå över gränsen och bli arrogant och bitchig. Men vad är det för fel med att älska sig själv och leva ut till fullo?
Att ha jobbat med sig själv och sedan tillslut nått slutdestinationen där man lärt sig att verkligen tycka om sig själv precis som man är, då kan jag inte säga mer än congratulations! Det är något man ska vara stolt över, då tyvärr inte alla lyckas ta sig dit.rock it

blogstats trackingpixel

11 reaktion på “Morgonfunderare

  1. Det är helt sjukt egentligen att det är så ”tabu” att vara självsäker, det är ju inte alls samma sak som att vara bitchig. Man kan vara självsäker och jätte ödmjuk, och bitchig utan att vara självsäker.. Ändå blandar folk ihop verkar det som, och det är något dåligt med att tro på sig själv..

  2. jag har en hel del jobb att göra med min självkänsla, men tänker inte ge mig förrän jag har lyckats nå dit jag vill! :)

    sv; men åh, tack för dina fina ord tjejen. det värmer verkligen! <3
    ha nu en fin torsdag! kram

  3. Word! Håller med dig till fullo, Stina! Jättebra inlägg! Självsäkerhet och självkänsla är väldigt viktigt, det vet nog de flesta, men det svåra är att få en bra sådan, eller rättare sagt, att jobba sig till en bra sådan, för det är lättare sagt än gjort och det kräver mycket arbete med sig själv. Det är det första man måsste förstå, att det inte går på två dagar, utan att det tar tid. Sedan handlar det om medvetet arbete. Det är dock viktigt, som du också säger, att inte gå över den där gränsen och ta för mycket plats, för då kan det slå över för det. Det gäller att känna av situationen…

    SV: Ja, det var tråkigt, men nu mår jag iaf bättre igen :)

  4. Idag behöver du ett bra självförtroende. Har du inte det blir du överkörd. Idag är ungdomar så sjukt råa mot varandra på sociala medier. Du behöver kunna backa upp dig själv med ditt självförtroende. Jag anser inte att det skulle vara något dåligt alls. Jag ser upp till personer med bra självförtroende. Jag själv har ett bra och skulle aldrig skämmas för det! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>