Tips när tiden inte räcker till

Jag tror de flesta någon gång känt att tiden inte riktigt räcker till. Man ska hinna med så oerhört mycket. Det är skola, jobb, träning, fester, man ska vara social och hänga med kompisar samtidigt som man ska vara en bra flickvän/syster/mamma osv. Vi har ständigt en massa krav och måsten hängandes över våra axlar.
Därför tänkte jag dela med mig av några tips för att minska denna stressen och hur man för en bättre struktur över sina vardag. notebook collage

  • Först och främst, använd dig av en kalender. Det gör det hela så mycket enklare. Enligt mig personligen så föredrar jag att använda en ”vanlig” kalender framför en mobilversion alla dagar i veckan. Man får en mycket bättre översiktlig bild och den motiverar mig mycket mer helt enkelt.
  • Använd dig av to do-lists. Detta älskar jag! Jag använder mig av to do-lists hela tiden. Jag älskar att bocka för när saker och ting blir gjorda och det gör att man får mycket bättre kontroll.
  • Sätt upp deadlines för när saker och ting ska vara klara. Då ser du hur lång tid du har på dig vid en viss punkt.
  • Prioritera. Ibland hinner man inte med att göra allt. Så är det. Då gäller det att prioritera vad man ska göra. Ibland kanske man måste prioritera att plugga även om det är svintråkigt. Medan i vissa fall kanske du känner att du är värd att ha riktigt jävla kul och prioriterar istället en utekväll med dina vänner.
  • Ta reda på vart du får mest gjort och var du arbetar bäst. Är det hemma vid skrivbordet, i sängen, på ett bibliotek, på ett café, tillsammans med vänner, vid tvn, med musik osv osv… Utnyttja detta och befinn dig alltid på platser där du är effektiv. Sparar tid och resulterar oftast i bäst resultat.
  • Ha alltid ett anteckningsblock och penna i handväskan så du är beredd att anteckna något viktigt som dyker upp.
blogstats trackingpixel

24 reaktion på “Tips när tiden inte räcker till

  1. många bra tips .. ja du det är inte lätt att hinna trots både dead line o to do list men tja man Måse inte hinna allt heller . njut o vila oxå

    kram på dej o önskar dej en fin tisdag

  2. Jag är lite försiktig med att skriva upp allt som ska göras, men sen har jag varit stressad oxå under en lång tid. De gör mig mer stressad. Men såna där måsten är bra att ha uppskrivet nånstans =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>