Utmana dig själv!

Hörreni, jag vill snacka med er lite om dethär med att våga tro på sig själv och att göra smågrejer i vardagen som gör att man stärker sitt självförtroende. Ni har säkert hört citatet om att man varje dag ska göra något som tar en ett steg närmare sitt mål. Att successivt jobba sig framåt. Man kan inte göra allt på en gång, men man kan göra lite i taget.
Jag satt och tänkte på detta i dag på tåget till körskolan. Att jag varje dag ska göra något som gör att jag kan känna mig stolt över mig själv. Det kan i princip handla om vad som helst så länge jag utsätter mig för något som känns lite skrämmande eftersom det är då vi utvecklas.

Så ikväll hade jag teorilektion på körskolan liksom alla tisdagar en tid framöver. Då bestämde jag mig för att idag då jävlar ska jag leverera och visa vad f*n jag kan och skita totalt i om jag säger fel, vad andra ska tycka och helt enkelt bara ta för mig vilket tidigare har varit ganska skrämmande för mig. Jag tror det har med o göra att jag hatar att visa mig som ”dålig” inför en grupp av andra människor. Jag vill hela tiden prestera och visa människor att jag är bra, att jag kan liksom. Och om jag blir lite osäker på svaret i ett sådant läge så avstår jag hellre från att svara i vanliga fall, men idag sket jag fullständigt i det. Och vet ni vad? Det kändes så skönt! Jag brydde mig inte om jag svarade fel eller vad andra människor skulle tänka. För ärligt talat vem bryr sig egentligen? Det är ju inte så att jag skulle bry mig om någon annan inte kunde svara på en fråga eller råkade säga fel? Couldn’t care less liksom haha…

Så med detta vill jag bara säga att utmana er själva och gör saker som känns lite utmanande till en början, för efteråt kan ni ge er själva en sådan fet klapp på axeln och känna hur jäkla bra det känns att få vara riktigt stolt över sig själv. För det ska ni vara. Ni är bäst <3believeIMG_7820

blogstats trackingpixel

11 reaktion på “Utmana dig själv!

  1. Åh så himla bra att utmana sig själv på olika sätt! Jag var också väldigt rädd att säga fel eller så i klassrummet, men nu känner jag mest att ”vafan, alla kommer säga fel 100 gånger i sitt liv så jag kan lika gärna börja nu”

  2. Avskyr också att vara eller verka dålig inför andra, men har börjat lära mig att inte bry mig om vad andra tycker! Tack och lov! Och snygga ögonbryn du har tjejen!

    sv. Tack så mycket!!
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>